المكونات :
كيلو دقيق
400 جرام سمن بلدي سايح مش سخن
محلب وريحة كحك
ڤانيليا
معلقه كبيره خميره
٣ معالق كبار سكر
معلقه كبيره ممسوحه بيكنج بودر
ذرة ملح
سمسم
لبن رايب للعجن
عجوة للحشو (بلح طري)
الطريقه :
نضع الدقيق والمحلب وريحة الكحك والڤانيليا والبيكنج بودر وذرة الملح والسمسم والسمن وندعكه بايدينا جيد جداً
نضع الخميره والسكر ونص كوب لبن دافي ونخمرهم عشر دقايق قبل بدأ العمل في مكان دافي
نضع الخميره عالعجين ونعجن جيداً ثم نضيف لبن دافي حسب احتياج العجين ويكون عجينه طريه ولا تلتزق باليد وتتشكل بسهوله
نتركها تخمر ساعه ثم نبدأ بالتشكيل يتم حشوها بالعجوه وتشكل على شكل أقراص أو أصابع حسب الرغبة
ثم ندخلهم فرن ساخن من قبل وناره هادئه حتى يصبح لونه ذهبي فاتح
عيدكم سعيد
كيلو دقيق
400 جرام سمن بلدي سايح مش سخن
محلب وريحة كحك
ڤانيليا
معلقه كبيره خميره
٣ معالق كبار سكر
معلقه كبيره ممسوحه بيكنج بودر
ذرة ملح
سمسم
لبن رايب للعجن
عجوة للحشو (بلح طري)
الطريقه :
نضع الدقيق والمحلب وريحة الكحك والڤانيليا والبيكنج بودر وذرة الملح والسمسم والسمن وندعكه بايدينا جيد جداً
نضع الخميره والسكر ونص كوب لبن دافي ونخمرهم عشر دقايق قبل بدأ العمل في مكان دافي
نضع الخميره عالعجين ونعجن جيداً ثم نضيف لبن دافي حسب احتياج العجين ويكون عجينه طريه ولا تلتزق باليد وتتشكل بسهوله
نتركها تخمر ساعه ثم نبدأ بالتشكيل يتم حشوها بالعجوه وتشكل على شكل أقراص أو أصابع حسب الرغبة
ثم ندخلهم فرن ساخن من قبل وناره هادئه حتى يصبح لونه ذهبي فاتح
عيدكم سعيد
من فضلك اضغط الاعلان
جزاكم الله خيرا
👇👇👇
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق